Top 10 semne că eşti un fundamentalist creştin

Posted on noiembrie 30, 2008. Filed under: Fundies | Etichete:, |

10 – Negi viguros existenţa altor mii de zei ale celorlalte religii, dar te simţi ofensat când cineva neagă existenţa zeului tău.

9 – Te simţi insultat şi dezumanizat când oamenii de ştiinţă spun că oamenii au evoluat din alte forme de viaţă, dar nu ai nicio problemă cu aserţiunea biblică (,) că omul a fost creat din noroi.

8 – Râzi de politeişti, dar nu ai nicio problemă în a crede într-un Dumnezeu întreit.

7 – Te înroşeşti la faţă când auzi de atrocităţile atribuite lui Allah, dar nici măcar nu schiţezi un gest când auzi cum Dumnezeu/Iehova omoară copiii Egiptului în „Exod” sau ordonă eliminarea unor grupuri etnice în „Iosua”, incluzând femei, copii şi…copaci!

6 – Râzi în faţa credinţelor hinduse ce deifică oameni, şi a credinţelor vechilor greci ce narează zei culcându-se cu femei, dar nu ai nimic împotriva doctrinei că Sfântul Spirit a impregnat-o pe Maria, care a dar naştere unui om-zeu ce a fost omorât, a revenit la viaţă şi apoi s-a ridicat la cer.

5 – Eşti în stare să-ţi petreci viaţa căutând mici găurele în vârsta ştiinţific stabilită a Pământului (câteva miliarde de ani), dar ţi se pare normal să crezi în date scrise de oameni din epoca de bronz ce trăiau în corturi şi ghiceau că Pământul există de câteva generaţii.

4 – Crezi că întreaga populaţie a acestei planete, cu excepţia celor ce aderă la credinţele tale (totuşi, excluzând sectele rivale), vor petrece o eternitate într-un iad infinit de suferinţă. Cu toate acestea, consideri religia ta cea mai tolerantă şi iubitoare.

3 – În timp ce ştiinţa modernă, istoria, geologia, biologia şi fizica nu au reuşit să te convingă, un idiot făcând tot felul de tumbe şi vorbind în limbi e tot ceea ce ai nevoie ca să te convingă de adevărul creştinismului.

2 – Defineşti 0.01% ca o rată mare de succes când vine vorba de rugăciuni împlinite. Crezi că restul de 99.99% e pur şi simplu voia Domnului.

1 – Ştii cu mult mai puţine decât mulţi atei şi agnostici despre Biblie, creştinism şi istoria bisericii – cu toate acestea, te consideri creştin.

Sursa:

http://www.evilbible.com/Top_Ten_List.htm

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

9 răspunsuri to “Top 10 semne că eşti un fundamentalist creştin”

RSS Feed for fishin’ with Darwin Comments RSS Feed

Cred ca punctul 1 se aplica mai mult crestinilor liberali decat celor fundamentalisti. In general fundamentalistii stiu biblia din scoarta in scoarta si stiu destul de mult din istoria bisericii (chiar daca este partea distorsionata pe care o gasesc doar in cartile ce se vand la biserica).

Asta inseamna ca nu sunt un fundamentalist crestin. .. Nici macar un punct nu mi se „potriveste”
Din punctul meu de vedere, cei care se regasesc aici au o problema : sunt inchisi in convingerile lor.

10-Negi viguros existenţa altor mii de barbati si femei ca parinti ai tai , dar te simţi ofensat când cineva neagă existenţa propriilor tai parinti.
9 – Te simţi insultat şi dezumanizat când oamenii de ştiinţă spun că oamenii au evoluat din mormoloci, dar nu ai nicio problemă cu aserţiunea biblică (,) că omul a fost creat din noroi,ca imparat al creatiei „dar omul in cinste fiind n-a priceput si s-a asemanat dobitoacelor celor fara de minte”.
8 – Răzi de politeişti, dar nu ai nicio problemă în a crede într-un Dumnezeu unic dar in trei ipostasuri.
7 – Te înroşeşti la faţă când auzi de atrocităţile atribuite lui Allah, dar nici măcar nu schiţezi un gest când auzi cum Dumnezeu/Iehova omoară copiii Egiptului în „Exod” sau ordonă eliminarea unor grupuri etnice în „Iosua”, incluzând femei, copii şi…copaci!–tu daca erai Dumnezeu n-ai fi facut asa nu? dar pana una ,alta esti doar un fir de nisip cu „personalitate” ….

DACA E SA FIM SINCERI CEL MAI MARE PROSTALAN DE PE FATA ACESTUI PAMANT ESTI CHIAR TU CARE PROMOVEZI NISTE RAHATURI CACACIOASE DE „TOP 10”. ESTI CEA MAI PROASTA CREATURA CARE DIN „NOROI” (CUM DENUMESTI TU CU PROSTIMEA TARATEI TALE (CREIERUL E INEXISTENT PT.TINE!) DIN CEAFA TA DE COMUNIST COFERIT) TE-AI TRANSFORMAT IN CACAT USCAT SI PUTE. CEI CARE PROMOVATI NISTE IDEI TAMPITE SI EXCOGITATE LA O DOZA DE HEROINA CU PROTEINE DIAREICE SUNTETI CACACIOSI SI NESPALATI NOTORII. NICI MACAR NU STITI SA INVENTATI MINCIUNI. O ADUNATURA DE CACA EXPIRAT, ASTA ATI DEVENIT! DESCRIERE ASTA E PERFECTA SI PT. CEI CARE ADERA SAU AU ADERAT DIN CAUZA IMATURITATII EXISTENTIALE…

Amice, ce-ar fi sa treci pe la un spital de psihiatrie? Acolo au camasi cu maneci lungi, dusuri reci, exact ce-ti trebuie tie!

hmmm…Christian love in capital letters…

Sper, spre binele tău, că nu ai simţit vreun sentiment de ură când ai scris commentul, nu de alta dar…”Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; şi cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.” (Matei 5:22)

stii ce insemna termenul „fundamentalism”?

da, ştiu. fundamentalism = aderare totală la un sistem de credinţe şi respectarea cu stricteţe a anumitor principii de bază. Bănuiesc că ceva de genul ăsta sună definiţia. Fundamentalismul religios e totuşi un termen nu foarte clar definit. Fundamentalist poate fi orice teist care acceptă o carte ca fiind sfântă, depinde cum defineşti fundamentalismul religios. Oricum, fundamentaliştii se cunosc de la o poştă după atitudinea şi părerile despre cei care nu sunt de acord cu ei. Cred că la asta se rezumă definiţia în ziua de astăzi. Asta, plus păstrarea unor credinţe împotriva dovezilor ştiinţifice.

Totuşi, ce vrei să sugerezi? că bănuiesc că nu îţi convine ceva din moment ce mi-ai pus întrebarea.

TOP CULMI pe blogurile atee:
desi blogul e ateu cei mai multi cititori sunt crestini, desi sunt porniti impotriva ideilor expuse n-au alte argumente decat:o sa arzi in Iad si Dumnezeu o sa te lumineze sau incep si ameninta sau injura, vezi ex de sus. Cik sunt toleranti, dar se manifesta ca la usa cortului. Cele mai tari argumente:vezi ca ai uitat o virgula nu’s unde, prostule, si de-aia esti un incult…nu e corect ce-ai spus tu deoarece se contrazice cu Biblia(adica cu ce-au scris unii acum mult timp)


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: